Erguvan ter ve idrar söktürür | naturlebens.com: Erguvan ter ve idrar söktürür.
Böbrek ve böbreküstü faaliyetini sakinleştirir, ağrıyı azaltır, rahatlatır. Mor, lila, pembe tonları arasındaki rengi de Türk mutfağında salatalara renk ve lezzet vermek için tercih edilmiştir. Kullanılışı: 1 bardak suya, 10-20 gr ufalanmış kök, kabuk veya yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Kök, dal kabuğu veya yapraklar toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir. Kullanılan Kısımları : Kökleri dal ve kabukları ve yaprakları. Ayrıca Ter ve idrar söktüren Erguvanın sert ve güçlü dallarından baston yapılmıştır. Ter ve idrar söktüren Erguvan, yüzyıllar boyu Bursa şehrinin de simgesi olmuştur. Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezit’in damadı Anadolu erenlerinden Emir Sultan’ın her yıl Ter ve idrar söktüren Erguvan açma mevsiminde Bursa’da müritleriyle buluşması nedeniyle 14. yüzyıldan itibaren düzenlemeye başlanan Ter ve idrar söktüren Erguvan şenlikleri, şehrin ekonomisine olumlu etkilerinden dolayı 19. yüzyıla kadar gelenek olarak sürdürülmüştür; günümüzde bu şenlikleri yeniden canlandırma çabası vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder